Пакет санкцій проти Росії може виявитися ширшим, ніж вважається - Шольц

Пакет санкцій проти Росії може виявитися ширшим, ніж вважається - Шольц

Укрінформ
Євросоюз і НАТО в разі нападу Росії на Україну швидко та консолідовано запровадять санкції проти Москви, однак розголошувати заздалегідь їх зміст не будуть.

Про це заявив канцлер ФРН Олаф Шольц на спільному брифінгу з данською колегою Метте Фредеріксен, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У ситуації з Україною йдеться про те, що ми стоїмо разом. Це факт і це потужний меседж… Ми єдині в тому, що мусимо діяти разом. Санкції готуються, і тільки-но ситуація зміниться, ми будемо в змозі прийняти рішення - Німеччина, США, Європа, країни НАТО. І вони, думаю, будуть дуже дієвими. Це меседж, який зрозуміли і в Росії», - сказав Шольц.

Читайте також: Шольц: Санкції в разі агресії Росії будуть єдиними та швидкими

Утім, додав канцлер, партнери вирішили поки що не розкривати весь пакет обмежувальних заходів, який може виявитися ширшим, ніж вважається. У такому разі, за його словами, вони матимуть більший ефект.

Водночас Шольц висловив сподівання на врегулювання ситуації дипломатичними засобами, зауваживши, що за два тижні сталося багато зрушень, проводяться численні переговори. В цьому контексті він згадав свій майбутній візит до Києва та Москви, а також зустріч політичних радників у Нормандському форматі.

Читайте також: У Сенаті США кажуть, що Шольц підтвердив можливість зупинки Nord Stream 2

«Є надія, що завдяки цій інтенсивності та подвійній стратегії - єдності й оголошення про суворі  санкції в разі військової агресії та водночас використання переговорних форматів - ми разом зможемо забезпечити безпеку в Європі», - заявив канцлер ФРН.

При цьому, констатував він, зарано говорити, що проблема вирішена - вона продовжує потребувати максимальної уваги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-