У Сенаті США кажуть, що Шольц підтвердив можливість зупинки Nord Stream 2

У Сенаті США кажуть, що Шольц підтвердив можливість зупинки Nord Stream 2

Укрінформ
Канцлер ФРН Олаф Шольц підтвердив членам Конгресу США, що як глава німецького уряду підтримує зупинку проєкту Nord Stream 2 у разі вторгнення Росії в Україну.

Про це заявив лідер республіканської меншості в Сенаті США Мітч Макконнелл, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Гарні новини полягають у тому, що канцлер Шольц підтвердив те, що вчора говорив президент Байден: якщо станеться вторгнення (Росії в Україну - ред.), то Nord Stream 2 не просуватиметься далі», - сказав сенатор.

Водночас він назвав «поганою новиною» те, що згортання проєкту може відбутися тільки після російського вторгнення.

Читайте також: США в ОБСЄ: Вашингтон і Берлін продовжать консультації щодо Nord Stream 2

«Я думаю, найважливіше те, що адміністрація і президент США уже зараз мають повноваження застосувати всі інструменти, які є в їхньому розпорядженні, до вторгнення», - наголосив Макконнелл.

У цьому зв’язку він привітав зусилля колег-законодавців щодо розробки нового законопроєкту, який установлює обов’язкові санкції проти російського газопроводу. А також закликав президента Байдена зробити серйозні кроки для стримування російської агресії «до того, як вона станеться, а не після».

Читайте також: Салліван каже, що Nord Stream 2 залишається важелем тиску на Росію

Як повідомляв Укрінформ, напередодні відбувся перший візит канцлера ФРН Олафа Шольца до Вашингтона, де він зустрівся з Джо Байденом. Під час спільної пресконференції за результатами зустрічі німецький канцлер намагався всіляко уникнути згадувань про Nord Stream 2. Натомість американський лідер пообіцяв, що цей газопровід припинить своє існування, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-