США в ОБСЄ: Вашингтон і Берлін продовжать консультації щодо Nord Stream 2

США в ОБСЄ: Вашингтон і Берлін продовжать консультації щодо Nord Stream 2

Укрінформ
США й Німеччина вже провели великий масив консультацій і переговорів щодо енергетичної безпеки Європи, а також викликів у цьому зв’язку з боку Росії та газопроводу Nord Stream 2 і зараз мають намір продовжити діалог з цих питань.

Таку позицію висловив у вівторок під час онлайн-конференції постійний представник США при ОБСЄ посол Майкл Карпентер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Президент (Байден – ред.) був надзвичайно чітким: якщо Росія вторгнеться в Україну так чи інакше, Nord Stream 2 не просуватиметься далі», - наголосив американський посол, коментуючи позицію США щодо російського газопроводу.

Він підкреслив, що глава Білого дому напередодні «мав дуже хорошу зустріч» із канцлером Німеччини у Вашингтоні. До того ж, за його словами, США «мали розширені консультації з німецькими союзниками ... фактично з липня минулого року».

Карпентер підкреслив, що Вашингтон і Берлін досягли спільної згоди в плані того, як Росія використовує енергію, і як це впливає на європейську безпеку. «Ми продовжимо проводити ці консультації», - підсумував високопоставлений американський дипломат.

Читайте також: Консенсус щодо майбутнього Nord Stream 2 у разі нової агресії РФ є позитивним сигналом – Кулеба

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок відбувся перший візит нинішнього канцлера ФРН Олафа Шольца до Вашингтона, де він зустрівся з главою Білого дому Джо Байденом. Під час спільної конференції за результатами зустрічі німецький канцлер намагався всіляко уникнути згадувань про Nord Stream 2. Натомість американський лідер пообіцяв, що цей газопровід припинить своє існування в разі, якщо Росія вторгнеться в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-