Консенсус щодо майбутнього Nord Stream 2 у разі нової агресії РФ є позитивним сигналом – Кулеба

Консенсус щодо майбутнього Nord Stream 2 у разі нової агресії РФ є позитивним сигналом – Кулеба

Укрінформ
Наявність консенсусу, що нове вторгнення Росії в Україну поставить хрест на майбутньому «Північного потоку-2», є позитивним сигналом.

Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба на спільному брифінгу з главами МЗС Чехії, Словаччини та Австрії у Києві, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Міністр нагадав, що позиція України стосовно «Північного потоку-2» є незмінною – «ми вважаємо, що це безпекова проблема не лише для України, а й для Європи».

«Ми працюємо з нашими партнерами над пошуком взаємоприйнятного рішення. Для нас є позитивними сигнали про те, що в принципі існує певний консенсус зараз, про те, що, по-перше: не потрібно поспішати з сертифікацією «Північного потоку-2». А по-друге - що будь-яке нове військове втручання Росії в Україну поставить хрест на цьому проєкті», - сказав Кулеба.

Читайте також: Nord Stream 2 має бути у пакеті санкцій проти Росії – віцепрезидент Європарламенту

Як повідомляв Укрінформ, президент США Джо Байден під час спільної пресконференції з канцлером Німеччини Олафом Шольцем заявив, що у разі вторгнення Росії я в Україну «Північного потоку-2» «більше не існуватиме».

Фото: МЗС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-