Nord Stream 2 має бути у пакеті санкцій проти Росії – віцепрезидент Європарламенту

Nord Stream 2 має бути у пакеті санкцій проти Росії – віцепрезидент Європарламенту

Укрінформ
У Європарламенті переконані, що газопровід «Північний потік-2» має бути включений до санкційного пакету проти Росії з метою примусу Кремля до миру та дотримання міжнародного права і договорів.

Як передає Укрінформ, про це заявив перший віцепрезидент Європарламенту, член «Австрійської народної партії» Отмар Карас в інтерв’ю австрійському суспільному мовнику ORF.

«Європейський парламент, який я представляю як новообраний віце-президент, завжди виступав за внесення «Північного потоку-2» у санкційний пакет», - заявив Карас.

Він додав, що у розпорядженні ЄС є «цілий набір інструментів», включаючи міжнародну платіжну систему SWIFT, заборони на в’їзд, санкції у фінансовому секторі, обмежувальні заходи проти російських компаній та олігархів.

Читайте також: Доля Nord Stream 2 залежить від дій РФ щодо України – Боррель

Як зазначив австрійський політик, санкції проти РФ стоять на порядку денному через поведінку Кремля, який порушує міжнародні договори та угоди і не поважає основоположні принципи про суверенітет і територіальну цілісність держав.

«Росія порушує постійно – в Криму, на сході України. Вона порушує міжнародне право. Мілітаризація та погрози з боку Росії йдуть всупереч міжнародному та європейському праву», - заявив перший віцепрезидент Європарламенту.

За його словами, ЄС завжди виступає за діалог, але він також буде відстоювати інтереси Європи і стояти за дотримання договорів і угод. На переконання Караса, політика Росії щодо України, а також щодо деяких європейських країн, спрямована на дестабілізацію та ослаблення об’єднаної Європи.

Читайте також: У Німеччині зрозуміли, що у Nord Stream 2 є велика політична складова - посол

Як повідомляв Укрінформ, “Північний потік - 2” – російський газопровід, збудований в обхід України. Його проклали по дну Балтійського моря з РФ до Німеччини. Єдиним акціонером проєкту є ВАТ «Газпром».

У липні Німеччина та США досягли угоди, згідно з якою Америка не чинитиме опору добудові труби, а Німеччина зобов’язується вжити санкцій у разі агресії Москви проти України, а також допомогти Україні в енергетичній трансформації.

У серпні компанія Nord Stream 2, оператор будівництва «Північного потоку-2», програла у німецькому суді справу про звільнення газопроводу від вимог газової директиви ЄС.

У листопаді Німецький федеральний регулятор відтермінував сертифікацію «Північного потоку-2» як незалежного оператора з транспортування газу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-