Байден і Шольц присвятили переговори в Вашингтоні стримуванню Росії

Байден і Шольц присвятили переговори в Вашингтоні стримуванню Росії

Укрінформ
Головна тема дискусій президента США Джо Байдена й федерального канцлера Німеччини Олафа Шольца в понеділок у Вашингтоні стосувалася стримування загроз з боку Росії, а також деескалації навколо України.

Про це заявив сам Джо Байден під час підсумкової конференції за результатами зустрічі в Білому домі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Звісно, головним у нашому порядку денному сьогодні було обговорення нашого єдиного підходу щодо стримування загроз Росії проти України, а також довготривалих принципів верховенства права, основаного на світовому порядку. Про це ми говорили більшість нашого часу»,- зауважив глава Білого дому.

Читайте також: Адміністрація Байдена працює над збільшенням допомоги Україні – Блінкен

У цьому зв’язку Байден зазначив, що Німеччина й США, так само як і інші союзники й партнери «тісно працюють» над пошуком дипломатичного рішення ситуації, що склалася. Він підкреслив, що дипломатія є найкращим шляхом для всіх сторін, у тому числі для Росії.

Байден також нагадав, що Німеччина як один з учасників Нормандського формату також просуває дипломатичні зусилля для деескалації обстановки та сприяння дипломатичному діалогу.

«Але якщо Росія обере подальше вторгнення в Україну, ми готові до цього разом, так само як і НАТО готове (реагувати – ред.)», - наголосив Байден.

Читайте також: Росія сама наблизила НАТО до своїх кордонів – Столтенберг

Президент США запевнив, що обговорив з канцлером Німеччини процес «тісної взаємодії» щодо розробки потужного пакету санкцій проти Росії.

«І я хочу подякувати Німеччині й усім нашим партнерам у Європейському Союзі за роботу над цими об’єднаними зусиллями», - зауважив глава Білого дому.

Читайте також: Шольц – про можливу атаку на Україну: Трансатлантичні партнери діятимуть рішуче

Крім того, за його словами, під час зустрічі йшлося про готовність обох країн діяти відповідно до статті 5 Північноатлантичного договору та зміцнювати союзників на східному фланзі НАТО.

«Ми єдині в цьому так само»,- підкреслив Байден.

Читайте також: Шольц заявив про єдину та рішучу відповідь у разі вторгнення РФ в Україну

Як повідомляв Укрінформ, канцлер ФРН Олаф Шольц впродовж неділі-понеділка перебуває у Вашингтоні з першим візитом у якості глави уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-