Шольц – про можливу атаку на Україну: Трансатлантичні партнери діятимуть рішуче

Шольц – про можливу атаку на Україну: Трансатлантичні партнери діятимуть рішуче

Укрінформ
У разі, якщо Росія наважиться знову атакувати Україну, трансатлантичні партнери діятимуть швидко та рішуче.

У цьому запевнив канцлер ФРН Олаф Шольц перед зустріччю з президентом США Джо Байденом у Вашингтоні в понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Шольц підкреслив, що партнери по обидва боки Атлантики тісно узгоджують позиції та оцінюють ризики, насамперед це стосується кризи, пов’язаної з ситуацією на кордоні України, пересування там російських військ.

Читайте також: Шольц заявив про єдину та рішучу відповідь у разі вторгнення РФ в Україну

Важливим канцлер назвав те, що вже тривалий час Німеччина, США, НАТО і ЄС однаково аргументують, що в разі нової військової агресії проти України це матиме дуже високу ціну.

«Ми уважно готуємося, ми довго обговорювали деталі, адже йдеться про те, щоб дуже швидко, жваво та рішуче діяти, та насамперед - злагоджено», - підкреслив глава німецького уряду.

Він позитивно оцінив те, що після тривалого часу, коли переговори зовсім не велися, вони поновилися та інтенсивно просуваються в усіляких форматах, зокрема, «нормандському».

Читайте також: Шольц прилетить до Києва перед зустріччю з Путіним

Глава МЗС ФРН Анналена Бербок, яка того ж дня перебуває з візитом у Києві, заявила, що переговори у «нормандському форматі» є дуже непростими, але підготовка до зустрічі на вищому рівні ведеться. При цьому очільниця МЗС не стала спекулювати щодо можливої дати наступного саміту.

Між тим у Берліні вже наприкінці цього тижня мають відбутися другі за два тижні переговори в цьому форматі на рівні політичних радників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-