Трюдо та фон дер Ляєн: Росія має знизити напруження та долучитися до дипломатії

Трюдо та фон дер Ляєн: Росія має знизити напруження та долучитися до дипломатії

Укрінформ
Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо обговорив накопичення російських військ навколо України із президенткою Єврокомісії Урсулою фон дер Ляєн.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили в офісі глави уряду Канади.

“Прем’єр-міністр Трюдо та президентка Єврокомісії фон дер Ляєн обговорили свої спільні занепокоєння стосовно російських агресивних та дестабілізаційних дій в та навколо України. Вони наголосили на важливості продовження координації та спілкування між союзниками та партнерами”, - розповіли у Трюдо.

Читайте також: Трюдо обіцяє додаткові майже $40 мільйонів на гуманітарну допомогу Україні

Зазначається, що прем’єр-міністр “підтвердив непохитну підтримку Канадою суверенітету й територіальної цілісності України”.

“Двоє лідерів звернули увагу на потребу для Росії знизити напруження ситуації та долучитися до конструктивної дипломатії. Вони наголосили, що будь-яке подальше військове вторгнення до України матиме серйозні наслідки, в тому числі координовані санкції”, - йдеться у поширеному повідомленні.

Читайте також: Опозиція Канади закликає Трюдо негайно надати Україні летальну зброю

Нагадаємо: раніше Канада оголосила про продовження та суттєве розширення військової тренувальної місії в Україні, а також передачу нелетального оборонного озброєння та виділення додаткових коштів на гуманітарну допомогу й втілення програм з розвитку. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-