Трюдо обіцяє додаткові $40 мільйонів на гуманітарну допомогу Україні

Трюдо обіцяє додаткові $40 мільйонів на гуманітарну допомогу Україні

Укрінформ
Канада додатково виділить 50 мільйонів канадських доларів (близько 39,5 млн дол США) на надання гуманітарної допомоги в Україні та впровадження програм з розвитку.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це під час пресконференції в Оттаві заявив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо.

“Канада надає до 50 млн дол на гуманітарну допомогу Україні та підтримку у розвитку. Звісно, це на додачу до кредиту в 120 млн дол, про який ми оголосили минулого тижня”, - сказав Трюдо.

Він також закликав Росію “знизити напруження та долучитися до змістовного діалог для досягнення мирного дипломатичного вирішення ситуації”. Канада залишається непохитним другом України та продовжить тісно співпрацювати з українським урядом та партнерами у регіоні”, - зазначив прем’єр-міністр.

Читайте також: Тепер офіційно: Канада продовжила та розширила військову місію UNIFIER в Україні

Він додав, що найближчим часом міністр оборони Канади Аніта Ананд здійснить візит до Латвії та України, аби відвідати дислоковані там канадські підрозділи.

Як повідомляв Укрінформ, сьогодні Канада оголосила про продовження на три роки мандату військової тренувальної місії в Україні UNIFIER, а також про подвоєння кількості канадських тренерів й передачу Україні військового нелетального обладнання.

Читайте також: Росія повинна поважати право вибору українців - Трюдо

Минулого тижня Канада також пообіцяла виділити Україні 120 млн дол кредиту (близько 92 млн дол США) на “зміцнення економіки та впровадження реформ урядування”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-