Польща може посилити карантин - за тиждень подвоїлася кількість COVID-випадків

Польща може посилити карантин - за тиждень подвоїлася кількість COVID-випадків

Укрінформ
У Польщі за минулу добу, 18 січня, зафіксували 30 586 випадків інфікування коронавірусом, що майже удвічі більше показників минулого тижня. 

У цьому зв'язку уряд Польщі планує запровадити дистанційну роботу органів державної та місцевих адміністрацій. Про це під час пресконференції у Варшаві заявив глава МОЗ Польщі Адам Недзельський, передає кореспондент Укрінформу.

За словами міністра, зараз спостерігається значна динаміка приросту інфікування коронавірусом, яку в Польщі ще не фіксували від початку пандемії у березні 2020 року. Міністр зазначив, що нинішній показник інфікування є найвищим під час четвертої хвилі пандемії у Польщі.

Читайте також: Ізраїль дозволив деяким роботодавцям збільшити робочий тиждень до 67 годин

Недзельський також зауважив, що порівняно з минулою середою кількість інфікованих на коронавірус у країні зросла на 90%, а частка штаму Омікрон у загальній кількості інфікованих становить 20%. “Це величезний приріст, що свідчить: ситуація драматична. Якщо цей тренд збережеться, то на наступному тижні матимемо понад 50 тис. випадків інфікування, це величезний ризик для системи охорони здоров’я країни”, - додав міністр.

Він повідомив, що на сьогодні в Польщі зайняті понад 14 тис. ліжок з 31 тис. розгорнутих для пацієнтів із коронавірусом. Водночас уряд планує й надалі збільшувати базу COVID-ліжок, зокрема до 40 тисяч.

Недзельський зазначив, що надзвичайна ситуація вимагає додаткових обмежень. Відтак увалене рішення про переведення працівників державної та місцевих адміністрацій на дистанційний спосіб роботи.

Читайте також: У Китаї кажуть, що посилки з-за кордону можуть поширювати Омікрон

За минулу добу від коронавірусу в Польщі померли 375 осіб, а загальна кількість померлих від початку пандемії зросла до понад 102 тис.

У Польщі вакцинувалися проти СOVID-19 майже 21,5 млн осіб, бустерну дозу отримали 8,6 млн осіб.

Фото: PAP/Andrzey Lange

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-