У Китаї кажуть, що посилки з-за кордону можуть поширювати Омікрон

У Китаї кажуть, що посилки з-за кордону можуть поширювати Омікрон

Укрінформ
Китайські ЗМІ стверджують, що посилки, відправлені з-за кордону, можуть поширювати штам коронавірусу Омікрон в Пекіні та інших містах, попри сумніви закордонних експертів, що коронавірус може передаватися через пакунки.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє AP.

Державна пошта КНР повідомила, що наказала посилити заходи щодо вентиляції та дезінфекції місць, де обробляються відправлення з-за кордону.

Працівники пошти повинні носити захисне спорядження, отримати бустерні щеплення та проходити регулярні COVID-тести, йдеться на вебсайті організації. Окрім того, міжнародні посилки повинні бути ізольовані, очищені та витримані на певний період очікування, перед врученням, щоб переконатися, що вони вільні від вірусу.

Читайте також: У світі за тиждень на COVID-19 захворіли понад 18 мільйонів людей – ВООЗ

Світові експерти в галузі охорони здоров’я кажуть, що коронавірус, переважно поширюється повітряно-крапельним шляхом, коли інфіковані люди дихають, розмовляють, кашляють та чхають.

Експерти Всесвітньої організації охорони здоров’я стверджують, що коронавірус «потребує живих тварин або людей, щоб розмножуватися та виживати та не може розмножуватися на поверхні харчових пакувань».

Проте Китай неодноразово наголошував на тому, що він називає небезпекою зараження від пакунків, попри те, що на таких предметах виявляються лише сліди кількості коронавірусу та посилив тестування заморожених продуктів та інших предметів, що доставляються до країни з-за кордону.

Читайте також: Латвія змінює правила носіння масок

Нагадаємо: раніше керівник відділу вірусології берлінської клініки Charitе Крістіан Дростен висловив переконання, що більш м’який, але заразний штам коронавірусу Омікрон згодом "переведе" нинішню пандемію в ендемію, а також, що кожен перехворіє COVID-19.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-