Ізраїль дозволив деяким роботодавцям збільшити робочий тиждень до 67 годин

Ізраїль дозволив деяким роботодавцям збільшити робочий тиждень до 67 годин

Укрінформ
В Ізраїлі деяким компаніям тимчасово дозволили збільшити допустиму кількість позаурочних годин через брак працівників на тлі карантинів, у зв'язку з чим робочий тиждень збільшили з 58 до 67 годин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє сайт Новини Ізраїлю.

Зазначається, що Міністерство економіки та промисловості Ізраїлю вносить тимчасові зміни до трудового законодавства у зв'язку із поширеним браком робочих рук через карантини.

Щоб уникнути непоправної шкоди виробництву та постачанню товарів та послуг, міністр економіки та промисловості Орна Барбівай розпорядилася тимчасово – до 14 лютого – збільшити допустиму кількість позаурочних годин (шаот носафот) з нинішніх 16 до 25 годин на тиждень. Загальна кількість позаурочних годин не повинна перевищувати 90 годин на місяць, йдеться у повідомленні.

Читайте також: Ізраїль відмовився від локдаунів і запропонував альтернативу

Дозволено збільшити тривалість робочого дня до 14 годин (включаючи додаткові години) 8 разів на місяць. Робочий тиждень збільшено з 58 до 67 годин.

Новими тимчасовими нормами можуть користуватися роботодавці, у яких зайнято менш як 20 працівників. Якщо у компанії більш як 20 працівників, застосовувати нові норми можуть тільки ті, у кого 20% трудового колективу не вийшли на роботу з причин, які не залежать від роботодавця.

Всі додаткові години оплачуються відповідно до трудового законодавства.

З міркувань безпеки у деяких галузях зберігаються положення звичайного трудового законодавства. Це, зокрема, водії транспорту та робочі-будівельники.

Читайте також: Ізраїль до квітня планує почати COVID-вакцинацію немовлят

На домашній ізоляції знаходяться сотні тисяч трудящих як через контакти з підтвердженими інфікованими, так і через дитячі карантини. Станом на 17 січня на карантині перебувають близько 200 тис. школярів і педагогів.

За даними сайту Worldometer, в Ізраїлі з початку пандемії коронавірусу зафіксовано понад 1,7 млн ​​випадків COVID-19, з них – 8,3 тис. смертей, понад 1,5 млн хворих одужали.

Як повідомляв Укрінформ, у світі станом на ранок 19 січня кількість хворих на COVID-19 становить 335 366 984. При цьому 271 056 320 осіб одужали, 5 573 545 хворих померли.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-