Путін ще може уникнути суворих санкцій, якщо обере дипломатію – Білий дім

Путін ще може уникнути суворих санкцій, якщо обере дипломатію – Білий дім

Укрінформ
Американська сторона наполягає на застосуванні Росією дипломатичного шляху з метою деескалації навколо України, оскільки інший вибір Кремля передбачатиме суворі економічні наслідки для країни.

Так прокоментувала в вівторок позицію США перед оголошеною зустріччю Блінкена й Лаврова в Женеві речниця Білого дому Джен Псакі, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Те, що держсекретар Блінкен збирається зробити, це дуже чітко наголосити, що існує дипломатичний шлях», - зауважила Псакі.

Вона підкреслила, що останні дії РФ, у тому числі, перекидання військ до Білорусі з метою проведення «спільних навчань», а також поновлення військової активності на східному кордоні з Україною створює «дуже небезпечну ситуацію». При цьому, речниця Білого дому повторила оцінку США, що Росія в будь-який момент готова піти наступом на Україну.

Читайте також: У Кремлі заявили, що санкції проти Путіна призведуть до «розриву відносин» зі США

У цьому зв’язку Псакі вкотре наголосила, що пріоритетним шляхом розв’язання ситуації є дипломатія. «Перед президентом Путіним і росіянами стоїть вибір, чи зазнають вони суворих економічних наслідків, чи ні», - додала речниця Білого дому.

У цьому зв’язку представниця адміністрації США офіційно підтвердила позицію офіційного Вашингтона, що опція відключення Росії від системи SWIFT «залишається на столі» як один із можливих важелів тиску на Кремль.

Читайте також: США мають запровадити санкції проти Путіна і постачати Україні зброю - сенатор

«Ми продовжуємо тісно консультуватися з європейськими колегами щодо суворих наслідків для Росії, якщо вона вторгнеться в Україну»,- підкреслила Псакі.

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен планує 21 січня зустрітися з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві. Переговори пройдуть після візиту Блінкена до України й Німеччини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-