У Кремлі заявили, що санкції проти Путіна призведуть до «розриву відносин» зі США

У Кремлі заявили, що санкції проти Путіна призведуть до «розриву відносин» зі США

Укрінформ
Прессекретар Кремля Дмитро Пєсков заявив, що запровадження санкцій проти президента РФ Володимира Путіна - це абсурдний захід, який можна порівняти з розривом відносин.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє "Коммерсант"

«Введення санкцій проти очільника держави і проти очільника Росії, ще раз повторюю, це абсурдний захід, який можна порівняти з розривом відносин», - сказав Пєсков.

Так він відповів на запитання, чи буде у випадку введення санкцій проти Росії та Путіна розглядатися захід у відповідь - запровадження санкцій проти президента США Джо Байдена.

Також Пєсков укотре заявив, що «Північний потік-2» – це комерційний проєкт і пов'язувати його з безпекою – «це абсурд».

Як повідомляв напередодні Укрінформ, сенатори від Демократичної партії США представили в середу законопроєкт про запровадження санкцій проти російських чиновників у випадку вторгнення РФ в Україну, який є альтернативою проєкту закону від республіканців, що передбачає санкції проти «Північного потоку-2».

Під законопроєктом сенатора-демократа Роберта Менендеса вже підписалося понад два десятки членів Демократичної партії. Цей законопроєкт передбачає запровадження санкцій проти чиновників Росії, включно з президентом Володимиром Путіним, а також банківського сектора країни, якщо Росія вчинить «військові чи ворожі дії в Україні або проти України». Крім того, пропонується надання Україні 500 млн доларів США додаткової допомоги у сфері безпеки у разі вторгнення Росії. 

Читайте також: Зеленський закликає Сенат США підтримати санкції проти Nord Stream 2

Очікується, що 14 січня Сенат США проведе голосування за законопроєктом республіканця Теда Круза щодо санкцій проти російського газопроводу. Республіканці стверджують, що санкції все ще можуть зупинити завершення будівництва «Північного потоку-2», і звинувачують президента Байдена у потуранні РФ, коли адміністрація скасувала санкції щодо газопроводу, намагаючись налагодити відносини з Німеччиною. Нові санкції проти газопроводу передбачалися в оборонному законі на цей рік, але перед остаточним голосуванням це положення було викреслено з нього.

При цьому для того, щоб проєкт Круза був ухвалений, його мають підтримати щонайменше десять демократів, а в Палаті представників, контрольованій Демпартією, він, очевидно, не буде схвалений.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-