Демократи запропонували свої санкції проти РФ у разі її нападу на Україну

Демократи запропонували свої санкції проти РФ у разі її нападу на Україну

Укрінформ
Сенатори від Демократичної партії США представили в середу законопроєкт щодо запровадження санкцій проти російських високопосадовців у разі вторгнення РФ в Україну, що є альтернативою проєкту закону від республіканців, який передбачає санкції проти «Північного потоку-2».

Як передає кореспондент Укрінформу, документ оприлюднила на своєму сайті сенаторка Джин Шахін.

"Законодавство закликає Міністерство оборони і Державне управління прискорити передачу оборонних предметів для зміцнення обороноздатності України і санкціонує виділення 500 мільйонів доларів США в якості додаткової надзвичайної допомоги Україні в разі повторного вторгнення Росії", – мовиться у повідомленні.

Очікується, що 14 січня Сенат проведе голосування щодо законопроєкту республіканця Теда Круза щодо санкцій проти російського газопроводу.

Проте адміністрація президента Джо Байдена та частина членів Конгресу виступають проти документа Круза, який має набути чинності за 15 днів після його підписання, незалежно від того, нападе Росія на Україну чи ні. Вони стверджують, що закон підірве єдність європейських союзників США і що санкції мало вплинуть на будівництво трубопроводу, оскільки його майже завершено. Вони ж пропонують підтримати законопроєкт сенатора-демократа Роберта Менендеса.

Понад два десятки членів Демократичної партії вже підписалися під законопроєктом Менендеса. Для того, щоб проєкт Круза був ухвалений, його мають підтримати щонайменше десять демократів, а в Палаті представників, контрольованій Демпартією, він, очевидно, не буде схвалений.

Законопроєкт Менендеса передбачає запровадження санкцій проти високопосадовців Росії, включаючи президента Володимира Путіна, а також банківського сектору країни, якщо Росія вдасться «до воєнних чи ворожих дій в Україні або проти України». Крім того, пропонується надання Україні 500 млн доларів США додаткової допомоги в галузі безпеки в разі вторгнення Росії.

Республіканці стверджують, що санкції все ще можуть зупинити завершення будівництва «Північного потоку-2» і звинувачують президента Байдена в потуранні РФ, коли адміністрація скасувала санкції щодо газопроводу у спробі налагодити відносини з Німеччиною.

Нові санкції проти газопроводу передбачалися в оборонному законі на цей рік, але перед остаточним голосуванням це положення було викреслено з нього.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-