США мають запровадити санкції проти Путіна і постачати Україні зброю - сенатор

США мають запровадити санкції проти Путіна і постачати Україні зброю - сенатор

Укрінформ
Уряд та народ США підтримують Україну у протистоянні російській агресії і продовжать допомагати озброєнням, а також розвиватимуть інші сфери українсько-американських взаємин.

Про це у коментарі телеканалу "Дом" заявив сенатор США від штату Коннектикут, член Демократичної партії Річард Блюменталь, передає Укрінформ. 

"Я думаю, ми маємо запровадити санкції проти Путіна, якщо є питання проти України. Путін розуміє лише силу — це економічна чи військова сила. Ми повинні постачати до України зброю, а ще санкції чинитимуть величезний тиск. Ми повинні залишатися на висоті", — сказав він.

Блюменталь наголосив, що у Конгресі США загалом і в Сенаті зокрема відзначається єдність щодо підтримки України.

"Існує величезна єдність. І наш уряд, і що важливіше — наш народ підтримують Україну. Ми визнаємо, що Україна бореться за свою незалежність та свободу проти могутнього агресора. Ми продовжуватимемо цю боротьбу", — додав він.

Читайте також: Конгрес США може швидко ухвалити нові санкції проти Росії – Волкер

Сенатор нагадав, що США мають кілька сценаріїв на випадок розширення російської агресії щодо України.

"Сценаріїв багато, і зараз дуже багато різних побоювань щодо того, якою є мета Путіна, що він робитиме. Чи вторгнеться він із півночі чи зі сходу, щоб захопити більше територій, чи застосовуватиме методи гібридної війни — кібератаки, військові дії, дезінформацію — Треба бути готовими до будь-яких загроз. Все це призначено для дестабілізації та поділу. Він хоче розділити західні демократії", — зазначив Блюменталь.

Він упевнений, що українці здатні й надалі протистояти російській агресії.

"Думаю, українці мають одну дуже важливу думку, якої немає у Володимира Путіна, — це любов до свободи та демократії, захисту своєї землі, свого народу. Якщо він вторгнеться, то оборона здолає його", — сказав сенатор.

Блюменталь запевнив, що у 2022 році Україна також отримуватиме допомогу від США, крім цього, українсько-американські взаємини продовжуватимуться і в інших сферах.

Читайте також: Меседж для Росії: сенатор США виступив у Києві на підтримку України

"Сполучені Штати надаватимуть військову допомогу у всезростаючому обсязі. Тож Україна зможе захищатися летальною зброєю. Але також є спільний економічний інтерес, а також культурний інтерес — наприклад, у багатьох людей з українським корінням у моєму штаті Коннектикут. І в мене особисто є друзі. Тож у нас дуже сильний баланс дружби та культури", — підсумував він.

Як повідомлялося, у США заявили, що підготували 18 різних сценаріїв санкцій у разі подальшого вторгнення Росії на територію України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-