Конгрес США може швидко ухвалити нові санкції проти Росії – Волкер

Конгрес США може швидко ухвалити нові санкції проти Росії – Волкер

Укрінформ
Внесені недавно на розгляд Конгресу США законопроєкти з новими санкціями проти Росії, а також посиленням підтримки України, можуть дуже швидко пройти процедуру ухвалення, але для цього потрібно внести зміни до окремих пунктів.

Таку оцінку висловив в інтерв’ю Укрінформу експосол США при НАТО, колишній спецпредставник США по Україні Курт Волкер.

«Законопроєкти містять лише кілька речей, які Білий дім не підтримує, зокрема щодо автоматичного запровадження (повною мірою – ред.) певних санкцій», – зауважив колишній високопоставлений дипломат.

Він зазначив, що в Білому домі хочуть зберегти свободу виконавчих повноважень президента, зокрема можливість робити певні винятки із санкцій.

«Якщо адміністрація, а також керівництво Демократичної партії – з огляду на те, що обидві палати Конгресу контролюються демократами – розроблять певні зміни до законопроєктів, які збережуть викладені наміри, посилення допомоги Україні та чітку заяву про підтримку суверенітету й територіальної цілісності України, я припускаю, вони можуть бути прийняті достатньо швидко», – підкреслив Волкер.

У цьому зв’язку він пояснив, що з боку республіканців існує підтримка, а демократи не хочуть порушувати інтереси адміністрації.

Читайте також: У Кремлі заявили, що санкції проти Путіна призведуть до «розриву відносин» зі США

«Однак якщо вони зможуть зійтися в певних моментах з адміністрацією, я думаю, все може відбутися швидко», – зауважив він.

Водночас Волкер зазначив, що Білий дім здатен ввести санкції проти Росії самостійно, без будь-яких узгоджень із Конгресом. «Адміністрація фактично має всі необхідні повноваження, щоби ввести додаткові санкції, якщо виникне таке бажання. Їм не потрібно чекати законів», – підкреслив він.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок в Палаті представників з’явився законопроєкт, ініційований групою республіканців, який серед іншого пропонує надати Україні статус «НАТО Плюс». У середу група демократів представила в Сенаті проєкт закону про захист суверенітету України-2022, що передбачає нові санкції проти РФ та додаткову підтримку України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-