Меседж для Росії: сенатор США виступив у Києві на підтримку України

Меседж для Росії: сенатор США виступив у Києві на підтримку України

Укрінформ
У 2014 році громадяни України обрали бути з Заходом, тепер черга Заходу підтримувати українців.

Про це заявив сенатор-республіканець Роб Портман (штат Огайо) під час брифінгу в Києві, передає кореспондент Укрінформу.

«У 2014 році ви обрали зійти з авторитарного шляху на користь свободи, процвітання та демократії. Ви обрали прийняти Захід. Ви обрали бути з нами. Ми вважаємо, зараз наша черга підтримувати вас. Нас підбадьорює ваше рішення бути вільними і незалежними. Незалежна та суверенна Україна є не лише добром для народу України (що звичайно так і є), але вона також важлива для стабільності Європи і надає вогонь надії іншим, тим, хто також бажає свободи», - сказав сенатор.

Портман підкреслив, що це ключовий момент для того, щоб бути зараз в Україні, а також надіслати чітке повідомленні Росії та громадянам України.

Читайте також: Делегація Конгресу США приїхала в Україну

«Для Росії: ми підтримуємо народ України та її уряд… Ми об’єднуємося з нашими союзниками з вільного світу, щоб зробити чіткою нашу підтримку України у відповідь на безпідставну та нічим не підкріплену російську агресію», - зауважив політик.

Говорячи про підтримку України, він згадав про збільшення фінансування Конгресом США безпеки України на 300 млн доларів та рішення адміністрації Президента Джо Байдена щодо додаткової військової допомоги, які мають на меті допомогли Україні захищати себе.

Сенатор також наголосив: «Ця двопартійна делегація відображає той факт, що коли мова йде про свободу не існує політичних розмежувань. По-друге, це делегація високопосадовців, які представляють наше лідерство та широкий спектр політики в США, ключові комітети, включно з комітетами зі збройних сил, закордонних справ, фінансів, торгівлі, банків».

Читайте також: Сенатор Портман обіцяє тиснути на Байдена щодо санкцій проти Nord Stream 2

«Ми об’єднуємося з нашими союзниками з вільного світу, щоб зробити чіткою нашу підтримку України у відповідь на безпідставну та нічим не підкріплену російську агресію», - акцентував Портман.

Як повідомлялося, делегація Конгресу США сьогодні відвідує Київ, щоб підтвердити двопартійну підтримку суверенітету й територіальної цілісності України та висловити підтримку її демократичним реформам.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-