Сенатор Портман обіцяє тиснути на Байдена щодо санкцій проти Nord Stream 2

Сенатор Портман обіцяє тиснути на Байдена щодо санкцій проти Nord Stream 2

Укрінформ
Впливовий сенатор США від Республіканської партії, співголова Українського кокусу в Сенаті Роб Портман пообіцяв тиснути на нинішню адміністрацію США з метою запровадження обов’язкових санкцій проти російського газопроводу Nord Stream 2.

Про це він повідомив у офіційній заяві, оприлюдненій за результатами спілкування з Президентом України в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Я продовжу закликати адміністрацію Байдена негайно ввести санкції проти газопроводу Nord Stream 2»,- наголосив Роб Портман.

Він назвав «серйозною загрозою» сертифікацію російського газопроводу для України, оскільки це надасть Росії можливість постачати газ до Європи в обхід України.

«Ба більше, Росія використовуватиме газопровід Nord Stream 2 для того, щоби вимагати від Європи геополітичних поступок, як вона вже вчинила з урядом Молдови, а також коли відмовилась пом’якшити нинішню енергетичну кризу (в Європі – ред.)», - підкреслив сенатор.

Як повідомляв Укрінформ, адміністрація Джо Байдена виключила зі списку санкцій США компанію-оператора Nord Stream 2 AG та її керівника, мотивуючи це інтересами національної безпеки США. У Білому домі пояснили це необхідністю забезпечити потреби союзної Німеччини в отриманні російського газу, додавши, що німецький уряд, зі свого боку, пообіцяв ініціювати санкції ЄС проти Росії, якщо вона використовуватиме газ в якості зброї або вчинить нову агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-