Росія може у будь-яку мить розпочати атаку на Україну - Держдеп

Росія може у будь-яку мить розпочати атаку на Україну - Держдеп

Укрінформ
Росія продовжує нагнітати обстановку попри заклики до деескалації та впродовж останніх днів створила надзвичайно небезпечний рівень загрози нового масштабного наступу на Україну.

Про це заявила під час телефонного брифінгу у вівторок високопоставлена чиновниця Державного департаменту США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Президент Путін створив кризу шляхом зосередження 100-тисячного масиву російських військ уздовж кордону з Україною, що включає також перекидання російських військ до Білорусі впродовж останніх вихідних», - уточнила представниця Держдепу.

Вона підкреслила, що це не пояснюється ані військовими навчаннями, ані звичайною передислокацією сил.

Читайте також: Відповідь на агресію РФ проти України буде швидка й потужна - Блінкен

«Це демонстрація сили, створена для того, щоб викликати або створити хибний привід для кризи – в той час, як Росія планує можливе вторгнення», - зауважила американська чиновниця.

Вона чітко наголосила, що ситуація є «вкрай небезпечною» і зараз перебуває в тій точці, «коли Росія в будь-яку мить може почати атаку на Україну».

Високопоставлена представниця Держдепу підкреслила, що Сполучені Штати продовжать дипломатичні зусилля в режимі «нон-стоп» з Україною та іншими європейськими союзниками й партнерами. За її словами, передбачаються як особисті зустрічі, так і контакти телефоном та відеоконференції. Крім того, проводитимуться нові дипломатичні раунди з росіянами з метою деескалації обстановки.

Читайте також: Блінкен закликав Москву покласти край військовій ескалації навколо України

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Державний департамент США анонсував візити держсекретаря США до Києва й Берліна 18-20 січня з метою обговорення останньої ескалації з російського боку. Крім того, 21 січня Ентоні Блінкен зустрінеться з главою російського МЗС у Женеві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-