Блінкен закликав Москву покласти край військовій ескалації навколо України

Блінкен закликав Москву покласти край військовій ескалації навколо України

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав главу російського МЗС Сергія Лаврова покласти край військовій ескалації навколо України й продовжити дипломатичний процес.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами телефонної розмови двох дипломатів, передає Укрінформ.

«Держсекретар підкреслив важливість продовження дипломатичного шляху для деескалації напруженості, пов’язаної з нарощуванням російської армії в Україні та поблизу неї, що викликає глибоку тривогу»,- зауважили в Держдепі.

Читайте також: США обговорили з Польщею, як далі струмувати агресію РосіїДерждеп

Повідомляється, що при цьому сторони обговорили дипломатичні раунди, проведені минулого тижня, зокрема 10 січня під час засідання Діалогу зі стратегічної стабільності США-РФ, а також у форматах Ради НАТО-Росія (12 січня) та Постійної ради ОБСЄ (13 січня).

Блінкен також підтвердив непохитну відданість США суверенітету й територіальній цілісності України та підкреслив, що «будь-яке обговорення європейської безпеки має включати союзників по НАТО та європейських партнерів, в тому числі, Україну».

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок Держдепартамент США офіційно анонсував візит держсекретаря Ентоні Блінкена в Україну.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-