Блінкен зустрінеться з Лавровим у Женеві 21 січня – Держдеп

Блінкен зустрінеться з Лавровим у Женеві 21 січня – Держдеп

Укрінформ
Державний секретар США Ентоні Блінкен після візитів до України й Німеччини планує зустрітися 21 січня з міністром закордонних справ Росії Сергієм Лавровим у Женеві для обговорення, зокрема, шляхів деескалації навколо України.

Про це повідомила під час телефонної пресконференції високопоставлена чиновниця Державного департаменту США, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар відвідає Женеву, де він зустрінеться з російським міністром закордонних справ Лавровим, щоби продовжити дипломатичні обговорення та закликати Росію зробити негайні кроки з метою деескалації», - зауважила чиновниця.

Ця зустріч відбудеться у п’ятницю, 21 січня, після особистих переговорів держсекретаря США з вищим державним керівництвом України в Києві, а також представниками Трансатлантичної четвірки в Берліні.

Читайте також: Блінкен закликав Москву покласти край військовій ескалації навколо України

У цьому зв’язку чиновниця підкреслила, що Сполучені Штати проводять тісні консультації із союзниками й партнерами перед тим, як робити будь-які наступні кроки в цьому процесі.

Як повідомляв Укрінформ, Держдепартамент США у вівторок офіційно анонсував візит Ентоні Блінкена до Києва й Берліна в період з 18 по 20 січня. Зокрема, в середу глава американської дипломатії зустрінеться з Президентом України Володимиром Зеленським і міністром закордонних справ Дмитром Кулебою в Києві, щоби «підтвердити відданість Сполучених Штатів суверенітету й територіальній цілісності України». 20 січня Блінкен відправиться до Берліна, щоб обговорити нещодавні дипломатичні контакти з Росією та спільні зусилля щодо стримування подальшої російської агресії проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-