ЄС закликав звільнити Навального у річницю його ув’язнення

ЄС закликав звільнити Навального у річницю його ув’язнення

Заява
Укрінформ
У день першої річниці політично мотивованого арешту та ув’язнення Кремлем Олексія Навального високий представник ЄС Жозеп Боррель виступив із заявою, в якій закликав Росію до негайного та безумовного звільнення опозиціонера.

Як передає Укрінформ, про це йдеться на сайті Європейської служби зовнішніх дій.

«Європейський Союз чітко заявив про те, що засудження та вирок проти Навального є політично мотивованими. Ми повторюємо наш заклик до російської влади про його негайне та безумовне звільнення і ... виконання тимчасових заходів, визначених Європейським судом з прав людини щодо природи та рівня ризику для життя Навального. Ми засуджуємо продовження використання російської правової системи як інструмента проти Навального та нові звинувачення, висунуті проти нього», - йдеться у документі.

Читайте також: HBO Max і CNN зняли документальний фільм про отруєння Навального

Як зазначив Боррель, ЄС засуджує замах на вбивство Навального шляхом отруєння з використанням військової нервово-паралітичної речовини групи «Новічок» та закликає Російську Федерацію розслідувати цей замах за умови повної прозорості та без подальшого зволікання, повною мірою співпрацювати з Організацією із заборони хімічної зброї.

«Європейський Союз також засуджує активну пропагандистську кампанію проти Навального та його соратників у державних медіа Росії. Ми засуджуємо переслідування членів команди Навального, включаючи арешт Лілії Чанишевої, колишньої голови офісу Олексія Навального в місті Уфа. Ми закликаємо російську владу до її негайного та безумовного звільнення», - наголосив високий представник ЄС.

Читайте також: Батька соратника Навального засудили до трьох років у справі про шахрайство

Як повідомлялося, 17 січня 2021 року Олексій Навальний повернувся до Москви з Берліна, де проходив лікування після отруєння речовиною з групи «Новічок». Політика затримали, звинувативши у порушенні умов випробувального терміну у справі «Ів Роше». Після цього суд замінив йому умовний термін на реальний, відправивши до ВК-2 у Владимирській області. Взимку та навесні 2021 року в Росії проходили акції на підтримку Навального, які завершилися масовими затриманнями. У червні політичні структури Навального були визнані російським судом «екстремістськими організаціями».

Фото: ЕРА 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-