Меркель представить Шольца лідерам G20

Меркель представить Шольца лідерам G20

Укрінформ
Виконуюча обов’язки канцлера ФРН Ангела Меркель під час саміту G20 у Римі представить іншим лідерам свого ймовірного наступника, в.о.віцеканцлера та міністра фінансів Олафа Шольца.

Участь Шольца у саміті в суботу-неділю підтвердили в урядових колах, передає кореспондент Укрінформу.

Офіційно Шольц їде в Рим як міністр фінансів. У п’ятницю він візьме участь у спільній нараді голів міністерств фінансів і охорони здоров’я.

Водночас він разом з Меркель візьме участь у двосторонніх зустрічах з низкою голів держав і урядів на полях саміту, зокрема, як очікується, з президентами США Джо Байденом і Туреччини Реджепом Тайіпом Ердоганом, а також лідерами Аргентини, Сінгапуру, Індії та Південної Кореї. Окрім того, планується чотирьостороння зустріч у форматі Велика Британія-США-Франція-ФРН щодо Ірану.

Як зазначають в урядових колах Німеччини, участь ймовірного наступного глави німецького уряду в зустрічах має стати сигналом щодо послідовності та безперервності політики Берліна.

Читайте також: Єврокомісія оголосила головні теми самітів G20 та СОР-26

Глави 19 найбільших економік світу та ЄС фізично зустрінуться в Римі, столиці головуючої в групі Італії, вперше з початку пандемії COVID-19. Президенти Росії та Китаю не беруть участі особисто, вони доєднаються до дискусій он-лайн.

Фото: Bernd Von Jutrczenka/dpa

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-