Нова Зеландія зв'яжеться з Україною через заборонений

Нова Зеландія зв'яжеться з Україною через заборонений "маніфест" стрільця з Крайстчерча

Укрінформ
МЗС Нової Зеландії зв'яжеться з урядом України після появи інформації про продаж "маніфесту" обвинуваченого в стрільбі в Крайстчерчі на українському сайті.

Про це заявила прем'єр-міністр Нової Зеландії Джасінда Ардерн, повідомляє The New Zealand Herald.

Ардерн заявила, що у неї не буде проблем зі встановленням контактів з Україною. "Я без вагань попросила міністерство закордонних справ встановити такого роду контакти", - сказала вона.

Прем'єр-міністр додала: "Це огидно, але у нас є тільки можливість контролювати те, що відбувається в межах нашої юрисдикції. Але я не вагаючись поділюся думкою Нової Зеландії з Україною".

Йдеться про продаж друкованих версій документа на 87 сторінках з нібито "українського сайту для зашифрованого обміну миттєвими повідомленнями за $4".

На території Нової Зеландії його класифікували як заборонений, тож кожному, хто розповсюджує його в цій країні, може загрожувати до 14 років в'язниці або штраф у розмірі 10 тисяч доларів.

Читайте також: У Новій Зеландії чоловіка, який поширив відео теракту, ув'язнили на 21 місяць

Як повідомляв Укрінформ, 15 березня в результаті розстрілу вірян у двох мечетях у Крайстчерчі загинули 50 осіб, ще стільки ж дістали поранення.

Напередодні нападу стрілок з Крайстчерча опублікував в соцмережах документ, який експерти в галузі боротьби з тероризмом порівняли з "маніфестом" норвезького націоналіста Андерса Брейвіка, що влаштував масовий теракт у липні 2011 року.

Фото: Boris Jancic

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-