У Німеччині проходять багатотисячні акції проти підвищення квартплати

У Німеччині проходять багатотисячні акції проти підвищення квартплати

Укрінформ
Десятки тисяч жителів Берліна в суботу взяли участь в акціях проти орендної плати за квартири, що зростає.

Про це повідомляє DW.

"Поліція не називає точну цифру учасників, кажучи про багато тисяч демонстрантів", - йдеться в повідомленні.

Однак, за даними одного з організаторів заходу - "Об'єднання проти виселення і божевілля квартплати", - в ньому взяли участь майже 35 тисяч осіб, які представляють понад 260 організацій та груп.

Організатори акції дали старт законодавчій ініціативі, яка передбачає відчуження житлового фонду з власності концернів - власників квартир. За пропозиціями активістів, концерни, які мають у власності більше трьох тисяч квартир, повинні в добровільно-примусовому порядку продати їх земельній владі. Житлові приміщення, що перейшли у муніципальну власність, у свою чергу, передбачається здавати за нижчими цінами.

Щоб законодавча ініціатива набула статусу законопроекту для розгляду в бундестазі, її протягом шести місяців повинні підписати 20 тисяч осіб. Об'єднання незадоволених квартиронаймачів планують зібрати необхідні підписи протягом найближчого часу.

Читайте також: Чверть британців готові бойкотувати вибори до Європарламенту

Подібні акції пройшли в суботу також у 18 німецьких і 13 європейських містах.

У той же час, глава Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Андреа Налес, що входить до правлячої коаліції, виступила проти вилучення квартир у великих власників. На її думку, ті кошти, які можуть бути витрачені на цю акцію, необхідно просто направити на будівництво нового дешевого соціального житла.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-