Європа може відмовитися від використання Boeing 737 Max

Європа може відмовитися від використання Boeing 737 Max

Укрінформ
Європа слідом за рядом регіонів може ввести заборону на експлуатацію літака типу Boeing 737 Max 8, який зазнав днями катастрофу в Африці - вже другу за останні місяці після жовтневої в Індонезії.

Подібне рішення обговорюється Європейським агентством з авіаційної безпеки (EASA), повідомляє Bloomberg.

"У вівторок Велика Британія блокувала польоти на літаках 737 Max, поки не отримано більше інформації про те, чому літак "Ефіопських авіаліній" врізався у схил пагорба біля Аддис-Абеби, забравши життя 157 осіб. Німеччина, Франція, Нідерланди та Ірландія зробили аналогічні кроки. Очікується, що буде повна заборона з боку Агентства з авіаційної безпеки ЄС", - інформує агентство з посиланням на джерела в EASA.

Масові заборони польотів на новому літаку Boeing поставили компанію і Федеральне авіаційне управління США в ізоляцію буквально наступного дня після того, як вони висловили впевненість у льотній придатності літака. Австралія, Китай і Сінгапур вже призупинили польоти.

В подібний спосіб поводяться авіакомпанії з Латинської Америки, Африки та Близького Сходу. Уже припинені польоти як мінімум 150 машин. Однак ніщо не завдасть такого серйозного удару по Boeing як поширення заборони у Європі.

Читайте також: Британія заборонила польоти Boeing 737 МАХ після катастрофи в Ефіопії

Вартість акцій компанії впала на торгах в Нью-Йорку на 6,6% до 373,7 доларів станом на полудень вівторка. На цьому тижні Boeing подешевшав на ринку майже на 27 млрд доларів.

Як повідомлялося, 10 березня в Ефіопії розбився пасажирський літак авіакомпанії Ethiopian Airlines Boeing 737 Max 8, який прямував з Аддис-Абеби в Найробі. Загинули всі, хто був на борту, а це 157 осіб. Точні причини катастрофи наразі невідомі. У понеділок слідчі знайшли бортовий самописець з лайнера і почали над ним працювати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-