Сенатори США - проти обрання росіянина главою Інтерполу

Сенатори США - проти обрання росіянина главою Інтерполу

Укрінформ
Двопартійна група сенаторів, які входять до Гельсінської комісії США звернулися до адміністрації США та членів Генасамблеї Інтерполу із закликом не допустити обрання російського генерала Олександра Прокопчука директором Інтерполу.

Про це йдеться в заяві, оприлюдненій на офіційному сайті глави Гельсінської комісії сенатора Роджера Вікера.

"Обрання генерал-майора Олександра Прокопчука новим директором Інтерполу схоже на те, коли лисицю призначають відповідальною за курник. Росія регулярно зловживає членством в Інтерполі з метою зведення рахунків та переслідування політичних опонентів, дисидентів і журналістів. Олександр Прокопчук був особисто втягнутий в цю стратегію залякування, яка зрештою спрямована на послаблення демократичних інститутів і посилення авторитарного режиму Путіна", - наголошується в заяві.

Тому, продовжується в документі, якщо пан Прокопчук буде обраний у середу главою Інтерполу, немає сумнівів, що він продовжить зловживання запитами про розшук в Інтерполі та блокувати зусилля, спрямовані на змістовну реформу організації.

Читайте також: Країни ЄС мають вийти з Інтерполу, якщо його очолить росіянин — євродепутат

"Ми закликаємо всі 192 члени виступити за цілісність Інтерполу як законного міжнародного правоохоронного механізму й проголосувати проти пана Прокопчука. Ми продовжуємо закликати нашу адміністрацію застосовувати наш голос та вплив з метою забезпечення, що Путін та інші диктатори не змогли більше використовувати членство в Інтерполі на користь своїм мерзенним цілям", - наголошується в документі.

Під заявою підписалися американські сенатори від Республіканської партії Роджер Вікер, Марко Рубіо, а також законодавці від Демократичної партії Жанне Шахін і Кріс Кунс, які є членами Гельсінкської комісії США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-