У Польщі дискусію викликало суперечливе фото Дуди з Трампом

У Польщі дискусію викликало суперечливе фото Дуди з Трампом

Укрінформ
У Польщі критику опозиції та активне обговорення у ЗМІ викликало офіційне фото підписання у Вашингтоні президентами США та Польщі декларації про стратегічне співробітництво.

На суперечливій фотографії, яку розповсюдив Білий дім, президент Трамп підписує угоду сидячи, а Дуда — стоячи біля нього збоку, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

Лідер найбільшої польської опозиційної партії “Громадянська платформа” (РО) Гжегож Схетина заявив, що у Вашингтоні все сталося “ще гірше, ніж очікувалося”.

“Підписання декларації між Польщею та США відбулося з приниженням гідності глави держави (президента РП — ред.). Польський протокол, який був співорганізатором візиту президента Дуди, не подбав про те, аби він мав крісло під час підписання угоди”, - заявив Схетина, назвавши це соромом.

На очевидний прокол і приниження натякали й інші опозиційні політики та низка польських ЗМІ.

Читайте також: Берлін відреагував на критику Дуди й Трампа щодо Nord Stream 2

Натомість, представники влади не побачили нічого поганого у підписанні угоди у такий спосіб.

Глава МЗС Польщі Яцек Чапутович підкреслив, що фотографію зроблено під час розмови віч-на-віч і не варто цьому приділяти значної уваги. За його словами, не передбачалося підписання цієї декларації в офіційній обстановці. Відтак, фото біля стола, за яким щоденно працює Трамп, навпаки слід розглядати як позитивний жест.

Як інформувалося, під час офіційного візиту до США між Варшавою та Вашингтоном підписано спільну польсько-американську декларацію про співпрацю у сфері безпеки, обороноздатності, енергетики, торгівлі та інвестицій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-