Готель у Лас-Вегасі, з вікна якого розстріляли 59 осіб, судиться з потерпілими

Готель у Лас-Вегасі, з вікна якого розстріляли 59 осіб, судиться з потерпілими

Укрінформ
Компанія MGM Resorts, що володіє готелем Mandalay Bay, подала до суду на постраждалих та родичів жертв стрілянини на фестивалі в Лас-Вегасі у жовтні 2017 року.

Про це повідомляє телеканал CNN.

"MGM Resorts International, зіштовхнувшись із загрозою судових позовів через стрілянину, назвав понад 1000 жертв стрілянини відповідачами у двох власних судових процесах. Розважальний гігант не прагне грошових відшкодувань, але, посилаючись на федеральний закон, просить суди захищати його від судових позовів, поданих жертвами", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, власник готелю Mandalay Bay заявляє, що не несе відповідальності за масове вбивство на минулорічному концерті в Лас-Вегасі.

Компанія-власник готелю посилається на положення федерального закону від 2002 року, згідно з яким відповідальність з компанії знімається у випадках, "якщо були вжиті антитерористичні заходи".  На час фестивалю готель найняв охоронну компанію, яка має ліцензію міністерства національної безпеки.

Читайте також: На Філіппінах снайпер застрелив мера

Після інциденту до компанії подали позови або заявили про намір це зробити понад 2,5 тисячі людей.

Як повідомляв Укрінформ, у ніч проти 2 жовтня 2017 року 64-річний Стівен Педдок з вікна 32 поверху готелю в розважальному комплексі Mandalay Bay у Лас-Вегасі розстріляв з автоматичної зброї відвідувачів фестивалю кантрі-музики, який проходив під відкритим небом на бульварі Лас-Вегас-Стріп. Стрілець діяв сам і, за словами шерифа, наклав на себе руки до прибуття поліції. Терористичне угруповання "Ісламська держава" заявило про свою причетність до інциденту, але ФБР не знайшла зв'язку між злочинцем та ІДІЛ.

Нападник убив 59 і поранив 527 людей. Інцидент зі стріляниною спричинив найбільшу кількість жертв від вогнепальної зброї в сучасній історії США.

Фото: David Becker/Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-