Утиски кримських татар заслуговують на більше висвітлення – канадський депутат

Утиски кримських татар заслуговують на більше висвітлення – канадський депутат

Укрінформ
Проблема утисків прав кримських татар в окупованому Росією Криму отримує недостатнє обговорення на міжнародній арені.

Таку думку під час виступу у парламенті Канади висловив депутат від опозиційної Консервативної партії Гарет Дженуіс, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Постійні утиску кримських татар є однією із проблем з галузі прав людини, які недостатньо обговорюються, що підкреслює неспроможність нашої міжнародної системи. Подібні на Путіна потужні автократи порушують права людини й покривають подібні вчинки менших держав. Ефективного примусу до дотримання міжнародних прав людини не існує», - сказав Дженуіс.

Читайте також: Кримськотатарська діаспора Канади закликає до посилення санкцій проти РФ

Він закликав виправити цю ситуацію заради допомоги кримським татарам. «Заради кримських татар, інших українців з окупованих територій, а також усіх інших жертв у світі, ми повинні визнати недоліки нашої міжнародної системи й робити біьше для виправлення їх», - наголосив депутат.

Дженуіс також відзначив важливу інформаційну роботу кримськотатарської громади, яку вона проводить у Канаді.

«Хочу привітати хоробрий лобізм кримськотатарської громади, а також української діаспори та уряду України, які підтримують їх», - підсумував він.

Читайте також: Джемілєв про депортацію: мовчання міжнародної спільноти заохочувало СРСР

Нагадаємо: минулого тижня у Торонто пройшла міжнародна конференція, присвячена стану дотримання прав кримських татар, які проживають в окупованому Росією Криму. Гарет Дженуіс теж долучився до цієї дискусії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-