Кримськотатарська діаспора Канади закликає до посилення санкцій проти РФ

Кримськотатарська діаспора Канади закликає до посилення санкцій проти РФ

Укрінформ
Канаді слід розширити секторальні та персональні санкції проти прибічників російського правлячого режиму.

Про це заявив президент Канадської асоціації кримських татар Рустем Ірсай, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми закликаємо парламент Канади посилити санкції проти кримінального російського режиму й внести більше олігархів до «списку Магнітського», - сказав Ірсай.

На його переконання, «олігархам, які підтримують режим Путіна, не можна дозволяти вільно заїздити до Канади». «Тут немає місця кривавим грошам Путіна», - наголосив він.

Ірсай також висловив сподівання, що Канада «стане однією із перших держав світу, які визнають геноцид кримських татар, як вона була в лідерах визнання Голодомору». «Ми впевнені, що Крим вже дуже скоро буде вільним і повернеться до України. Ми робимо для цього усе можливе. Разом – сила», - підсумував президент Канадської асоціації кримських татар.

Читайте також: Канадська опозиція обіцяє не згортати підтримку кримських татар

Як відомо, 18 травня кожного року вшановується День пам'яті жертв депортації кримськотатарського народу з Криму. У цей день у 1944 році в Середню Азію з півострова був відправлений перший ешелон кримських татар. Всього було депортовано понад 180 тисяч осіб.

Цього року для вшанування багатьох жертв примусового відселення над мерією Торонто було вперше піднято кримськотатарський прапор. На церемоній були присутні Мустафа Джемілєв та Ахтем Чийгоз. Окрім цього, відбулася конференція, присвячена питанням дотримання на півострові прав людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-