Держдеп офіційно підтвердив відкриття посольства США в Єрусалимі у травні

Держдеп офіційно підтвердив відкриття посольства США в Єрусалимі у травні

Укрінформ
Державний департамент США підтвердив інформацію про формальне завершення процесу перенесення посольства з Тель-Авіва до Єрусалима вже в травні нинішнього року. 

Про це йдеться в офіційній заяві зовнішньополітичного відомства, поширеній у п'ятницю, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Сполучені Штати планують відкрити нове посольство США в Єрусалимі у травні", - наголошується документі. 

При цьому зазначається, що ця подія збігатися в часі з відзначенням 70-річчя Ізраїлю. Як уточнили в Держдепі, на перших порах посольство розміщуватиметься в кварталі Арнона, в сучасному будинку, де зараз базуються консульські служби Генерального консульства США в Єрусалимі.

Читайте також: США можуть відкрити посольство в Єрусалимі вже у травні – ЗМІ

"Консульські операції, в тому числі, для американських громадян, а також візова служба, продовжать функціонувати на об'єкті "Арнона" без перерви у роботі", - зауважили в відомстві. Генеральне консульство США в Єрусалимі також продовжуватиме діяти як незалежна місія з незмінним мандатом. 

У перший період посольство США в Єрусалимі на об'єкті "Арнона" матиме кілька офісів для посла та невеликої кількості персоналу. "До кінця наступного року ми маємо намір відкрити додаткове приміщення в посольстві у Єрусалимі на об'єкті "Арнона", яке забезпечить роботу посла та його команди розширеним офісом", - зазначається в заяві. 

У перспективі США планують звести окрему будівлю для посольства у новому місці, зазначили в Державному департаменті США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-