США можуть відкрити посольство в Єрусалимі вже у травні – ЗМІ

США можуть відкрити посольство в Єрусалимі вже у травні – ЗМІ

Укрінформ
Процес переміщення посольства Сполучених Штатів Америки в Ізраїлі із Тель-Авіва до Єрусалима може бути завершений у травні нинішнього року замість заявленого майже дворічного періоду.

Про це повідомило у п'ятницю американське інформаційне агентство Reuters із посиланням на джерело в адміністрації США. 

"Очікується, що Сполучені Штати відкриють своє посольство в Ізраїлі в місті Єрусалим у травні", - зазначив представник адміністрації.

Таким чином, завершення процесу перенесення дипломатичної установи з Тель-Авіва до Єрусалима в травні відбудеться набагато раніше, ніж очікувалось. Зокрема, віце-президент США Майк Пенс минулого місяця, виступаючи перед Кнесетом під час свого візиту до Ізраїлю, заявив, що процес планується завершити до кінця 2019 року.

Читайте також: Ердоган і Папа Римський обговорять статус Єрусалима

Тепер же, за словами джерела, відкриття американського посольства в Єрусалимі планується приурочити до 70-річчя заснування Ізраїлю.

Як повідомлялося, у грудні минулого року президент США Дональд Трамп заявив, що Сполучені Штати визнають Єрусалим столицею Ізраїлю попри заперечення палестинської сторони, яка добивається, щоб східна частина міста була їхньою столицею.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-