Нападника на відвідувачів ТЦ в Гамбурзі вважають ісламістом-одинаком

Нападника на відвідувачів ТЦ в Гамбурзі вважають ісламістом-одинаком

Укрінформ
Чоловік, що напередодні нападав з ножем на покупців торгового центру в Гамбурзі, був у полі зору органів безпеки як ісламіст і скоїв цей злочин сам, без спільників.

Про це розповів сенатор із внутрішніх справ парламенту Гамбурга Енді Гроте на прес-конференції в суботу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми зараз виходимо з того, що це злочинець-одинак, психічно нестійкий. Однак це слід належним чином перевірити, чим і займаються органи безпеки», - сказав Гроте.

За його словами, поки немає даних про можливих спільників або терористичний осередок, до якого належав чоловік. Щодо мотивів злочину, то поки немає визначеності, чи був він скоєний з релігійних мотивів або в зв'язку з нестійким психічним станом підозрюваного. Розслідуванням займається як відомство із захисту конституції (контррозвідка), так і кримінальна поліція.

Читайте також: Чоловік накинувся з ножем на відвідувачів супермаркету в Гамбурзі, є загиблий

Гроте зазначив при цьому, що гамбурзький злочинець був у полі зору органів безпеки як ісламіст. До того ж, він притягувався і за іншими статтями, зокрема, у квітні 2017 року він був замішаний у пограбуванні магазину.

Семеро поранених перебувають у лікарні, деякі у важкому стані. Загинув під час атаки 50-річний громадянин.

Чоловік, 26-річний виходець з Об'єднаних Арабських Еміратів, за словами бургомістра Гамбурга Олафа Шольца, мав бути депортований, однак влада не змогли його вислати через відсутність документів. В Німеччину чоловік вперше прибув у березні 2015 року, двома місяцями пізніше подав прохання про притулок, представившись палестинцем, народженим в ОАЕ. Раніше він встиг побувати в Норвегії, Швеції та Іспанії. Прохання про надання притулку було відхилено в грудні 2016 року.

Фото: picture-alliance/dpa/M. Scholz

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-