Республіканці одностайно підтримали Райана в якості спікера при Трампі

Республіканці одностайно підтримали Райана в якості спікера при Трампі

Укрінформ
Конгресмени-республіканці у вівторок одностайним рішенням затвердили кандидатуру Пола Райана в якості спікера Палати представників з наступного року, коли офіційних повноважень набуде також адміністрація Дональда Трампа.

Про це пише в вівторок ввечері центральне американське видання The Washington Post.

"Пол Райан отримав перемогу шляхом одностайного голосування в вівторок його колег-республіканців у Палаті представників за те, щоб він залишався спікером і виступав у якості головного партнера в законодавчому органі для обраного президента Дональда Трампа", - зазначається в публікації.

Сам же Райан не приховував оптимізму з приводу своєї кандидатури.

"Ласкаво просимо на зародження нового єдиного республіканського уряду", - сказав він журналістам перед голосуванням законодавців від Республіканської партії в вівторок.

Тепер, за процедурою, він повинен заручитися підтримкою на голосуванні в січні всіх 435 членів Палати представників, яке має пройти в перші дні роботи Конгресу 115 скликання. Якщо хоча би два десятки республіканців утримаються від його підтримки, обрання Райана може опинитися під сумнівом, зауважує The Washington Post.

Як повідомляв Укрінформ, у вівторок стало відомо, що Пол Райан має всі шанси й надалі залишитися на третій за впливовістю посаді в американській системі влади – після президента і віце-президента Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-