Пол Райан має всі шанси залишитися на третій за впливом посаді в США - WP

Пол Райан має всі шанси залишитися на третій за впливом посаді в США - WP

Укрінформ
Нинішній спікер Палати представників США республіканець Пол Райан, схоже, продовжить свій термін на посаді, яку за політичним значенням у США називають "третьою" після президента і віце-президента.

Про це пише в вівторок впливове американське видання The Washington Post.

"На тлі сигналів підтримки з боку Дональда Трампа, спікер Пол Райан у вівторок наблизився до позитивного рішення республіканців у Палаті представників зберегти за ним посаду в Конгресі майбутнього скликання", - йдеться в публікації.

У цьому зв'язку наводяться висловлювання деяких американських політиків із числа впливових республіканців. Так, за словами конгресмена Мо Брукса, Дональд Трамп "контролює" рішення, чи бути Райану спікером і далі. "За всіма ознаками, які ми бачимо, обраний президент хоче бачити Райана на цій посаді", - цитує видання слова конгресмена.

Республіканець Кріс Коллінз, один із найбільш запеклих прихильників Трампа в Конгресі, з цього приводу висловив думку, що продовження повноважень Райана як спікера Палати представників буде "знаком того, що Трамп підтримує його".

Хоча кандидатура Райана й очікувана в якості нового керівника Палати представників, не обійшлося й без критики з боку однопартійців. Зокрема, члени республіканського "Форуму Свободи" в Конгресі вважають, що Райан вже не зможе активно просувати консервативні підходи для вирішення проблемних аспектів.

Райан поводив себе неоднозначно під час президентської виборчої кампанії в плані підтримки Трампа як кандидата від "Великої старої партії". Він був одним із небагатьох представників республіканського керівництва, хто брав офіційну участь в роботі партійного з'їзду, який затвердив мільярдера номінантом від республіканців. Однак, після скандалу з непристойними висловлюваннями Трампа про жінок Райан відкликав свою підтримку. Пізніше, перед днем виборів він заявив, що проголосував за кандидата "від республіканців" на ранніх голосуваннях.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-