Більше 80% жителів Німеччини хочуть заборонити паранджу

Більше 80% жителів Німеччини хочуть заборонити паранджу

Укрінформ
Більшість жителів Німеччини виступають за заборону жіночого одягу, що повністю закриває обличчя.

Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на дані соціологічного опитування ARD-Deutschland Trend, опубліковані у п'ятницю, 26 серпня.

За даними соціологів, 51% опитаних дотримуються думки, що подібний одяг слід повністю заборонити, 30% - що заборона має бути частковою, наприклад, у паранджі, нікабі не можна з'являтися в державних установах або в школах. Водночас, 15% респондентів принципово проти заборони такого виду одягу.

Повідомляється також, що 19 серпня ця тема обговорювалася в Берліні на зустрічі глави МВС ФРН Томаса де Мезьєра та земельних міністрів внутрішніх справ, що належать до партійного блоку ХДС/ХСС. Після її закінчення було оприлюднено декларацію, в якій консервативні політики закликали ввести заборону паранджі в "дитячих садках, школах та вищих навчальних закладах, в судах, в паспортних столах і РАЦС, а також під час перевірки документів та автомобільних інспекцій, на демонстраціях і під час дорожнього руху".

Раніше канцлер ФРН Ангела Меркель заявила, що носіння жінками одягу, що повністю закриває обличчя, може стати перешкодою для інтеграції в німецьке суспільство. У свою чергу, де Мезьєр вважає, що повна заборона подібної одягу суперечить конституції ФРН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-