Дуда: НАТО має показати Росії силу

Дуда: НАТО має показати Росії силу

Укрінформ
Північноатлантичний альянс повинен показати Росії свою єдність, силу та здатність до колективної оборони.

Про це під час відвідання навчань “Аnakonda-2016” поблизу населеного пункту Хелмно на півночі Польщі заявив президент Польщі Анджей Дуда, інформує власний кореспондент Укрінформу в Польщі.

“Росія є нашим сусідом, але одночасно й складним партнером, який упродовж останніх років демонструє дуже сильні імперські тенденції. На жаль, ми бачили це в Україні, у Криму. Треба собі чітко сказати: у цій ситуації, у світлі стількох провокаційних дій, тільки демонстрація сили і єдності, здатність до колективної оборони дозволить ввести в дію справжній партнерський діалог”, - заявив Дуда.

Він зазначив, що цьогорічні навчання "Anakonda-2016" є найбільшими військовими маневрами в Польщі з 1989 року і вони демонструють готовність Альянсу до колективної оборони території країни.

Нагадаємо: у навчаннях за програмою НАТО "Партнерство заради миру" "Anakonda-2016", які триватимуть до 17 червня, беруть участь 31 тис. військовослужбовців з 24-х країн НАТО, зокрема 12 тис. поляків, а також шести країн-учасників програми, включаючи Україну. Завдання виконуються у повітрі, на суходолі та морі на кількох польських полігонах одночасно – Дравсько-Поморському, Жагань, Венджин і Нова Демба.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-