Іракські війська ведуть бої за Фаллуджі, центр міста обстрілюють

Іракські війська ведуть бої за Фаллуджі, центр міста обстрілюють

Укрінформ
Урядові війська Іраку вели бої з "Ісламською державою" неподалік від Фаллуджі.

Про це повідомляє агентство Reuters

«Іракські урядові сили вели бойові дії проти "Ісламської держави" недалеко від Фаллуджі і обстріляли центральні райони міста, яке вони мають намір звільнити від джихадистів на західних підступах до столиці Багдада», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, перші прямі зіткнення відбулися в районі Аль-Хаякіль на південних підступах до Фаллуджі. Іракські війська також підійшли до північного передмістя Гарма, щоб зачистити бойовиків, перш ніж почати наступ.

Протягом ночі іракська армія наносила авіаудари і мінометні залпи по районах всередині міста, де, як вважають, розташовані об’єкти ІДІЛ.

Сім цивільних осіб і двоє бойовиків були вбиті в результаті артилерійського обстрілу, в той час як 21 мирний житель і двоє бойовиків отримали поранення, заявило джерело в медичному центрі Фаллуджі.

Фаллуджа – місто, що знаходиться за 50 км на захід від Багдада, стало першим містом, яке потрапило під контроль джихадистів у січні 2014 року, за півроку до того, як "Ісламська держава" проголосила створення халіфату, який нині займає значну частину Іраку та Сирії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-