США не визнають Північну Корею ядерною державою

США не визнають Північну Корею ядерною державою

Укрінформ
Сполучені Штати не визнаватимуть Північну Корею ядерною державою, на чому погрозливо наголошував під час з'їзду Народної партії КНДР лідер країни Кім Чен Ин.

З відповідною заявою виступила у вівторок директор прес-офісу Державного департаменту США Елізабет Трюдо, передає власний кореспондент Укрінформу.

"Наша позиція, і позиція міжнародної спільноти є чіткою: ми не визнаватимемо КНДР ядерною державою", - наголосила представник зовнішньополітичного відомства США.

Коментуючи інформацію, яка з'явилася у ЗМІ про нібито готовність Пхеньяна підписати мирну угоду зі США в обмін на заморожування ядерної програми, представник Держдепу наголосила, що позиція США залишається незмінною.

"Ми відкриті для відвертих переговорів, які заслуговують на довіру з метою виконання спільної заяви від 20 вересня 2005 року (коли Пхеньян погодився відмовитися від ядерної зброї – ред.) та примушення Північної Кореї виконати всі резолюції Ради Безпеки", - наголосила Трюдо.

При цьому вона підкреслила, що КНДР повинна взяти курс на денуклеарізацію півострова та відмовитися від агресивної риторики.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-