Кім Чен Ин сказав, в якому випадку застосує ядерну зброю

Кім Чен Ин сказав, в якому випадку застосує ядерну зброю

Укрінформ
Північнокорейський лідер Кім Чен Ин заявив, що країна не буде використовувати ядерну зброю, якщо для суверенітету КНДР не буде загрози з боку інших країн.

Про це він заявив на з'їзді правлячої Трудової партії, інформує Reuters з посиланням на державні ЗМІ Північної Кореї.

"В якості відповідальної держави, що володіє ядерною зброєю, наша республіка не буде використовувати ядерну зброю, якщо її суверенітет не опиниться під загрозою замаху з боку будь-яких агресивних ворожих сил з ядерною зброєю," - зазначив Кім Чен Ин.

За його словами, Північна Корея "буде сумлінно виконувати свої зобов'язання щодо нерозповсюдження ядерної зброї і прагнути до глобальної денуклеаризації".

Крім цього, Кім Чен Ин наголосив, що країна готова нормалізувати відносини з тими державами, які раніше були налаштовані вороже проти КНДР.

"Трудова партія Кореї і уряд КНДР покращать і нормалізують відносини з тими країнами, які поважають суверенітет КНДР і ставляться по відношенню до країни дружньо, навіть якщо вони вели ворожу політику в минулому", - додав північнокорейський лідер.

Як повідомлялося раніше, супутникові знімки ядерного полігону Північної Кореї від 5 травня свідчать про те, що Пхеньян може готуватися до нового ядерного випробування в найближчому майбутньому.

Фото: news.tut.by

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-