Прокуратура Панами не знайшла підстав для суду проти Mossack Fonseca

Прокуратура Панами не знайшла підстав для суду проти Mossack Fonseca

Укрінформ
Прокуратура Панами після 27-годинного обшуку в офісах юридичної фірми Mossack Fonseca, яка опинилася у центрі скандалу з "Панамськими документами", поки не знайшла підстав для судового розгляду.

Про це повідомляє AFP з посиланням на прокурора Хав'єра Карабальо.

"На даний момент у нас немає ніяких переконливих доказів, які б дозволили нам прийняти будь-які рішення проти фірми Mossack Fonseca", - заявив прокурор.

За його словами, інформація, яку вдалося зібрати допоможе знайти докази, на підставі яких прокуратура зможе прийняти рішення пізніше.

Прокурор також підкреслив, що розслідування ще ускладнюється тим, що фірма зберігала більшу частину своїх записів не на паперах, а в цифровому форматі на більш ніж 100 комп'ютерних серверах. Однак Карабальо зазначив, що фірма співпрацює зі слідством.

Як повідомлялося, 13 квітня поліція провела обшуки в офісах фінансової компанії Mossack Fonseca, розташованих у столиці Панами, місті Панама. Слідчі планують з'ясувати, чи використовувалася компанія для здійснення незаконних угод.

Suddeutsche Zeitung отримала доступ до 11,5 млн документів з бази даних панамської юркоманії. Інформація покриває часовий проміжок у 40 останніх років і викриває використання зареєстрованих в офшорах компаній для ухилення від сплати податків, відмивання грошей та торгівлі зброєю і наркотиками.

Під підозру в корупції потрапили також велика кількість політичних і громадських діячів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-