На Херсонщині у Високопільській громаді відбудовують школу

На Херсонщині у Високопільській громаді відбудовують школу

Відео
Укрінформ
На Херсонщині у селі Іванівка Високопільської громади відбудовують школу, побиту російськими снарядами, з проханням про це до влади звернулися місцеві жителі.

Про це у Фейсбуці повідомив начальник Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Прокудін, який оприлюднив відповідне відео, передає Укрінформ.

«У Іванівці Високопільської громади відбудовуємо школу, побиту російськими снарядами. З таким проханням до нас звернулися самі місцеві жителі», - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, нині там замінені вікна, полагоджений дах, на першому поверсі робітники завершили малярні роботи, налагоджена й система опалення. Роботи продовжуються на другому поверсі.

Фото: Фейсбук Oleksandr Prokudin

Прокудін розповів, що паралельно триває облаштування укриття. Там одночасно зможуть перебувати близько сотні школярів. Обговорили можливість поділити сховище на 4 класні кімнати та облаштувати партами.

Читайте також: На Херсонщині оголосили тендери на зведення понад 80 будинків у селі Посад-Покровське

Як підкреслив начальник ОВА, влада працює над тим, щоб якомога більше шкіл і садочків мали укриття і діти розпочали заняття офлайн або у змішаному форматі.

Як повідомляв Укрінформ, на деокупованій Херсонщині у наступному навчальному році планують відновити освітній процес у змішаному форматі. Мають запрацювати 30 навчальних закладів там, де дозволить безпекова ситуація.

На Херсонщині побудують у школах шість сховищ на 100 млн грн за підтримки Фонду Говарда Баффета.

На деокупованій Херсонщині облаштували укриття у двох освітніх закладах, на їх ремонт та облаштування загалом витратили понад 12 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-