Відновлення енергосектору: Галущенко зустрівся з керівництвом Світового банку

Відновлення енергосектору: Галущенко зустрівся з керівництвом Світового банку

Фото
Укрінформ
Україна зацікавлена у фінансуванні Світовим банком проєктів з відновлення енергосектору.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики України, передає Укрінформ.

Міністр енергетики України Герман Галущенко під час робочого візиту до Вашингтона провів зустріч з віцепрезидентом Світового банку регіону Європи та Центральної Азії Антонеллою Бассані і регіональним директором Східної Європи Арупом Банерджі.

Сторони обговорили співпрацю з реалізації проєктів: з відновлення енергозабезпечення у зимовий період та постачання енергетичних ресурсів (RePoWER), а також проєктів для посилення системи передачі електроенергії та встановлення гібридних систем з виробництва електроенергії в ПрАТ "Укргідроенерго".

У ході зустрічі сторони також обговорили важливість продовження співпраці та подальші кроки для залучення приватного сектору і капіталу у проєкти з децентралізації генерації, посилення стійкості енергосистеми і зміцнення енергетичної безпеки.

Читайте також: Україна отримає $550 мільйонів за проєктом Світового банку на відновлення сільського господарства

«Ми дякуємо Світовому банку за багаторічну співпрацю та успішну реалізацію проєктів, спрямованих на розвиток української енергетики та інтеграцію нашої енергосистеми з європейською. Через війну ми постали перед новими викликами, які вимагають не просто відновлення, але й модернізації українського енергосектору з впровадженням найсучасніших технологій. Впевнений, ми зможемо досягнути значних успіхів у цьому напрямку за підтримки Світового банку», - сказав Галущенко.

Як повідомлялося, міністр енергетики України Герман Галущенко у межах робочого візиту до Вашингтона зустрівся з головним виконавчим директором Westinghouse Electric Company Патріком Фрагманом. Під час зустрічі сторони обговорили розширення співпраці в атомній енергетиці.

Фото: Міненерго

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-