Уряд виділив додаткові кошти на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС

Уряд виділив додаткові кошти на ліквідацію наслідків підриву Каховської ГЕС

Укрінформ
Кабінет Міністрів виділив Херсонській ОВА додаткові 335 млн грн на ліквідацію наслідків підриву Російською Федерацією греблі Каховської гідроелектростанції.

Про це розповів на засіданні уряду Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль, передає Укрінформ.

"Додатково виділяємо 355 млн грн для Херсонщини для подальших робіт, направлених на реалізацію програми подальшого подолання наслідків теракту", - сказав Шмигаль.

Зокрема, за його словами, 187 млн грн буде спрямовано Херсонщині на першочергове відновлення об'єктів водо- і теплопостачання, ще 148 млн - на інші завдання, зокрема, ремонт доріг у місті Херсон, які необхідні для нормального функціонування міста.

Як зазначила перший віцепрем’єр-міністр України - міністр економіки Юлія Свириденко, треба прискорити роботи з відновлення тепло- та водопостачання з огляду на наближення зими. 

«Наближається зима, і роботи з відновлення забезпечення водою та теплом мешканців Херсона потрібно прискорити. Фінансуванням у необхідних обсягах держава забезпечила. Загалом уряд виділив сьогодні додатково майже 335 млн гривень на відновлення інфраструктури міста, що постраждала внаслідок терористичного акту на Каховській ГЕС», - сказала вона.

Читайте також: Канада допоможе у відновленні Каховської ГЕС - Зеленський

Як повідомлялось, 18 липня 2023 року уряд погодив реалізацію експериментального проєкту будівництва Каховського гідровузла, відбудови після руйнування Каховської ГЕС та забезпечення сталої роботи Дніпровської ГЕС у період відбудови.

З резервного фонду державного бюджету було додатково виділено майже 980,6 млн грн на заходи із забезпечення транспортування питної води для потреб Дніпропетровської, Запорізької, Миколаївської та Херсонської областей.

Рішенням від 22 серпня уряд виділив на реалізацію експериментального проєкту з будівництва магістральних водогонів додатково 7 млрд грн з Фонду ліквідації наслідків збройної агресії.

Загалом, з урахуванням попередніх асигнувань, на експериментальний проєкт виділено 8,5 млрд грн.

Фото: НБУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-