Агентство відновлення та ОВА вже опрацювали понад 100 проєктів із відбудови у десяти регіонах

Агентство відновлення та ОВА вже опрацювали понад 100 проєктів із відбудови у десяти регіонах

Укрінформ
Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури спільно з обласними військовими адміністраціями опрацювали понад 100 проєктів, які стосуються відбудови 10 найбільш постраждалих унаслідок воєнних дій регіонів.

Про це повідомив очільник Державного агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу відомства у Фейсбуці.

«Агентство та регіональні Служби відновлення тісно співпрацюють з Обласними військовими організаціями у 10 найбільш постраждалих від війни областях. Наразі Агентством разом з ОВА попередньо опрацьовано більше 100 проєктів у Херсонській, Миколаївській, Одеській, Київській, Чернігівській, Сумській, Харківській, Житомирській, Дніпропетровській, Запорізькій областях. Цього року у пріоритетних регіонах Агентство відновлюватиме критичну інфраструктуру, логістику і житло – найнеобхідніші для функціонування країни проєкти», - зазначив він.

Найєм наголосив, що агентство є головним партнером органів місцевого самоврядування у відновленні країни і готове взяти на себе відповідальність за реалізацію проєктів на будь-якій стадії підготовки. Але ініціатива у визначенні потреб та ініціюванні проєктів відновлення залишається за місцевою владою – обласними військовими адміністраціями, органами місцевого самоврядування, комунальними підприємствами.

Читайте також: Генпрокурор США санкціонував передачу конфіскованих активів рф на відбудову України

На його переконання, місцева влада найкраще володіє інформацією про руйнування і першочергові потреби відновлення. Саме їй потрібно якнайшвидше подавати заявки щодо проєктів відбудови до Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури України. Саме воно збирає та оцінює потреби всіх регіонів та секторів, визначає пріоритетні проєкти. Після чого затверджує план дій Агентства відновлення.

«Агентство планує та забезпечує ефективну та прозору реалізацію проєктів. Воно переймає функції замовника у ініціаторів проєктів, а після завершення реалізації проєкту повертає об’єкт на баланс органу місцевого самоврядування», - додав очільник Найєм.

Читайте також: Оцифрування державних будівельних норм спрощує роботу - Агентство відновлення

Як повідомлялось, для повної прозорості та підзвітності усі процеси відбудови буде цифровізовано в екосистемі управління відбудовою DREAM. Вона створена для контролю кожного етапу – від реєстрації пошкоджень і руйнувань до фінансування, закупівель, процесу будівництва і до введення в експлуатацію. Інформація буде у загальному доступі.

5 травня була презентована комунікаційна платформа, яка містить інформацію про завдання, структуру і принципи роботи DREAM, а також покроковий план її впровадження протягом 2023 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-