Оцифрування державних будівельних норм спрощує роботу - Агентство відновлення

Оцифрування державних будівельних норм спрощує роботу - Агентство відновлення

Укрінформ
Оцифрування державних будівельних норм (ДБН) спрощує роботу усіх дотичних до відбудови структур, а також забезпечує відкритість даних щодо будівництва для усіх громадян.

Про це повідомляє Державне агентство відновлення та розвитку інфраструктури у Фейсбуці, передає Укрінформ. 

«Державні будівельні норми (ДБН) — нормативні документи, без яких не обходиться жоден замовник та виконавець будівництва. Швидкий та безкоштовний доступ до них з будь-якого електронного пристрою — важливий крок назустріч прозорій відбудові. Відтепер 97 ДБН та змін до них доступні у Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ)», - йдеться в повідомленні.

В агентстві зауважили, що відцифровані державні будівельні норми дозволять зекономити час, заощадити кошти, а також забезпечити будівництво для усіх громадян. На порталі зберігається інформація про чинний документ та ухвалені до нього зміни. 

Невдовзі на портал ЄДЕССБ буде додано функціонал для роботи з актуалізованими версіями документів та редакціями документів, а також пошук по централізованому глосарію термінів.

Читайте також: Уряд удосконалює Єдину цифрову систему управління процесом відбудови

«Діджиталізація послуг у будівельній сфері – одна з основоположних складових масштабної реформи містобудування, яку впроваджує команда Міністерства відновлення. Вона є ключовою для організованої та справедливої відбудови зруйнованого війною житла», - додали в агентстві.

Як повідомлялось, у квітні 2023 року на Єдиній державній електронній системі у сфері будівництва (ЄДЕССБ) та порталі data.gov.ua відновили публікацію відкритих даних щодо будівництва, оприлюднення яких призупинено минулого року через повномасштабне вторгнення росії.

За результатами консультацій з силовими органами визначено перелік інформації, оприлюднення якої не становить загрозу національній безпеці та обороні і може знову бути доступним для громадськості.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-