Уряд удосконалює Єдину цифрову систему управління процесом відбудови

Уряд удосконалює Єдину цифрову систему управління процесом відбудови

Укрінформ
Кабінет Міністрів ухвалив рішення, яке дозволить удосконалити Єдину цифрову систему управління процесом відбудови.

Про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль сказав на засіданні уряду, передає Укрінформ.

«Сьогодні також ухвалюємо ще одне знакове рішення щодо диджиталізації. Вдосконалюємо Єдину цифрову систему управління процесом відбудови. Цей експериментальний проєкт має три цілі», - зазначив Шмигаль.

За його словами, перша ціль — пришвидшити відбудову, посилити її інклюзивність. Друга — забезпечити прозорість процесів і підвищити довіру громадян та іноземних партнерів. Третя – ефективніше залучати ресурси на відновлення.

«Наразі поширюємо дію проєкту не лише на інфраструктуру, але й на будівництво та нерухомість. Координуватиме проєкт Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури. Оновлюємо реєстраційні процедури», - підкреслив Прем'єр-міністр.

Читайте також: Повоєнна відбудова має здійснюватися за оновленими будівельними стандартами - Шуляк

За його словами, урядова постанова вдосконалює та автоматизує функціонал Державного реєстру прав. Державні реєстратори та підприємці звільняються від плати за отримання витягів з Держреєстру обтяжень рухомого майна. Буде реалізований принцип «єдиного вікна» для отримання права на будівництво та держреєстрацію права власності на збудований об’єкт.

Як повідомлялося, понад 10 нових цифрових інструментів планують розробити та удосконалити для прозорого і підзвітного процесу відбудови України.

Фото: Денис Шмигаль / Телеграм

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-