Генпрокурор США санкціонував передачу конфіскованих активів рф на відбудову України

Генпрокурор США санкціонував передачу конфіскованих активів рф на відбудову України

Укрінформ
Генеральний прокурор США Меррік Гарланд санкціонував першу передачу конфіскованих російських активів для використання в Україні, заявив він у середу.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Торік Міністерство юстиції США звинуватило російського олігарха костянтина малофєєва в порушенні санкцій, накладених на росію після її вторгнення в Україну, зокрема він фінансував російських сепаратистів у Криму.

Читайте також: Конфіскація російських активів на відбудову України: перші кроки

Тоді ж Гарланд оголосив про «арешт мільйонів доларів на рахунку в американській фінансовій установі, що пов'язано з порушенням санкцій малофєєвим».

У лютому генпрокурор схвалив переказ цих грошей для використання в Україні.

«Хоча це перший переказ Сполученими Штатами конфіскованих російських коштів на відбудову України, – сказав Гарланд, – він не буде останнім», – ідеться в його заяві.

Як повідомляв Укрінформ, раніше окружний суд Південного округу Нью-Йорка ухвалив рішення про конфіскацію коштів малофєєва.

Читайте також: Що втратила економіка рф за рік агресії

У судових документах зазначено, що наприкінці минулого року малофєєв намагався всупереч американським санкціям перевести кошти з рахунку в денверському банку Sunflower Bank діловому партнерові. Відтак ці гроші були конфісковані.

Фото: Kevin Dietsch

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-